Zeist Nieuws

Verhuizen naar Zeist? Dit moet je regelen

Zeist ligt in het prachtige bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug. Als je groen wil wonen in een karakteristieke gemeente, is dit dus de perfecte woonplek. Verhuis je binnenkort naar Zeist? Dan zijn er wel wat dingen die je eerst moet regelen. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.

Interieur

Een van de leukere zaken om te regelen als je gaat verhuizen: het interieur. Natuurlijk zorg je voor een vloer, verf en meubels in je nieuwe huis. Maar vergeet ook andere zaken, zoals raamdecoratie niet. Raamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer in huis. Ga voor romantisch met vitrage en overgordijnen, industrieel met houten jaloezieen van Veneta.com of modern met rolgordijnen duo. Iets anders wat vaak wordt vergeten in het interieur, zijn accessoires. Om van je huis een thuis te maken, kun je spelen met accessoires. Denk aan kleurrijke kussentjes, een mooi vloerkleed en foto’s.

Inschrijven in de gemeente

Nu een praktische kwestie die je niet mag vergeten als je verhuist naar Zeist: inschrijven in de gemeente! Geef je nieuwe adres maximaal 28 dagen voor de verhuizing door of binnen 5 dagen na de verhuizing. Je verhuizing kun je via de post, persoonlijk in de publiekshal of gemakkelijk online via de website van de gemeente Zeist doorgeven. Als je online je verhuizing wil doorgeven, moet je inloggen met je DigiD. Bij je inschrijving in de gemeente Zeist heb je ook een scan of kopie van je huurcontract of koopakte nodig. Ga je bij iemand inwonen? Dan heb je een verklaring van inwoning en een kopie van het identiteitsbewijs van de hoofdbewoner nodig.

Verzekeringen

Tot slot is het belangrijk om de juiste verzekeringen te regelen als je verhuist naar Zeist. Onder je inboedel vallen de spullen in jouw huis, tuin of schuur. Een inboedelverzekering dekt (een deel van) deze spullen als er schade ontstaat door bijvoorbeeld brand, water of diefstal. Lees wel goed de polis door als je een inboedelverzekering afsluit. Zo keren sommige verzekeraars maar een maximaal bedrag uit en bij andere verzekeraars vallen meer spullen onder de basis inboedelverzekering. Het loont dus om dit even goed uit te zoeken. Een andere verzekering die handig kan zijn als je verhuist, is de aansprakelijkheidsverzekering. Trapt je zoon een voetbal door het raam van de buren? Dan voorkom je onnodige spanningen als je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt. Deze vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt. 

Comments are closed.