Zeist Nieuws

Wat te doen in Zeist?

Midden in de provincie Utrecht ligt de plaats Zeist. Vanwege Kasteel Zeist wordt de stad ook wel Slotstad genoemd. De stad heeft een lange geschiedenis en een gezellig centrum. Buiten het centrum is de stad groen. Er liggen verschillende bossen en natuurgebieden rond Zeist. De inwoners van de stad vinden het dan ook heerlijk om een wandeling door de bossen te maken. De stad ligt namelijk in de Utrechtse Heuvelrug de groenste regio van de provincie Utrecht. Maar wat kan je allemaal doen in Zeist?

Bezoek Slot Zeist

Slot Zeist werd gebouwd door Willem Adriaan van Nassau in de 17e Eeuw. De architect van het slot was Jacobus Roman. Hij is dezelfde architect als van Paleis het Loo. Het paleis is duidelijk geïnspireerd door de Franse Barok. In 1686 was de bouw van Slot Zeist klaar. Nadat het slot in handen is geweest van verschillend eigenaren werd het in 1924 gekocht door de gemeente Zeist. In 1969 werd het slot in oude stijl gerestaureerd zoals we het vandaag de dag kunnen zien. Er worden regelmatig rondleidingen in het slot georganiseerd en het is een populaire trouwlocatie.

Kasteel Kerckebosch

Kasteel Kerkebosch werd in 1904 gebouwd door de jonkheer Egbert Lintelo als buitenhuis. Op dezelfde plek stond vroeger de galg van Zeist. In 1947 werd het kasteel overgenomen en vandaag de dag is het een hotel en restaurant. In het restaurant kan je heerlijk dineren en genieten van de internationale keuken met Indische invloeden. Het hotel is ook prima om de nacht in door te brengen.

Zwemmen in zwembad Dijnselburg

Bij mooi weer is het heerlijk om te gaan zwemmen in zwembad Dijnselburg. Het grote voordeel is het grote buitenzwembad met ligweide. Bij slecht weer is het overdekte zwembad heerlijk groot om in te gaan zwemmen. Er wordt ook aquasport voor jong en oud in het zwembad georganiseerd.

Figi Theater in Zeist

Een theatervoorstelling bijwonen is ook de moeite waard en dit kan in het Figi theater in Zeist. Vrijwel elke avond zijn er grote en kleine theatervoorstellingen bij te wonen. Regelmatig staan er ook grote Nederlandse artiesten in het Figi theater in Zeist. Naast het theater is er in het Figi theater ook een bioscoop waar je een filmpje kan pakken.

Winkelen in het centrum

Zeist heeft ook een uitgebreid centrum waar je prima kan winkelen. Het centrum is vrij compact waardoor je eenvoudig de verschillende winkels kan bezoeken. Alles is op loopafstand en de moeite waard om je dag in door te brengen.

Comments are closed.