Zeist Nieuws

Gratis bezienswaardigheden in Zeist

Zeist is een historische stad met genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Het is zeker de moeite waard om eens door de stad te slenteren en de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Een aantal leuke bezienswaardigheden zijn ook nog eens gratis te bezoeken in Zeist. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Slot Zeist

Slot Zeist is de reden waarom de stad ook wel Slot Stad genoemd wordt. Het is een schitterend slot uit de 17e Eeuw in Barokstijl. Het slot is meestal gesloten voor bezoekers. Maar er worden regelmatig exposities in gegeven en het is een beroemde trouwlocatie. Het is wel mogelijk om het slot van buiten te bewonderen en dit is gratis. Het is zeker de moeite waard om er even een rondje omheen te lopen en dit schitterende slot te bewonderen. Het slot is van dezelfde architect als Paleis het Loo en werd in opdracht van de familie Nassau gebouwd. Vandaag de dag is het in eigendom van de gemeente Zeist.

Bezoek kinderboerderij De Brink

De natuur is nauw verbonden met Zeist en een leuke gratis bezienswaardigheid is kinderboerderij de Brink. Dit is één van de grootste kinderboerderijen van Nederland. Verwacht dus geen kleine kinderboerderij die je in je eigen dorp ook tegenkomt. Je kan hier heerlijk knuffelen met de geiten en verschillende dieren spotten. De kinderboerderij is alleen op zondag en maandag gesloten.

Ga naar Schaapskooi Heidestein

Opnieuw een uitstapje in de natuur in Zeist is een bezoek aan Schaapskooi Heidestein. Dit is een polstal uit 1884 en is nu een informatiecentrum rondom de Drentse heideschapen. De schapen leven hier vrij in de natuur en worden alleen in de winter wat bijgevoerd. In juni is er altijd een Schapenscheerfeest. Elke zondag is het landgoed geopend voor publiek.

Natuurspeeltuin de Boswerf

Midden in het bos van Zeist vind je de natuurspeeltuin de Boswerf. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken met speurtochten, groot aanbod aan speeltoestellen en de kleine beestjes tuin. Het is ook een prima startpunt om een boswandeling nabij Zeist te maken. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kunnen de ouders genieten van de horeca. Er is een gezellig terras waar je een drankje kan drinken en zelfs kan lunchen in de zomermaanden.

Comments are closed.