Zeist Nieuws

De 8 mooiste steden van Noord-Italië

Een vakantie plannen vanuit Zeist richting Italië is altijd een goed idee. Vooral het noorden van Italië valt bij veel mensen in de smaak, omdat het én makkelijk te bereiken is met de auto én je er heel wat moois voor terug krijgt. In dit gebied van Italië vind je bovendien talloze mooie steden. Deze hebben wij hieronder voor je op een rij gezet, inclusief een aantal tips.

1. Venetië

Een stad die je eens bezocht moet hebben in je leven is Venetië. De stad op palen is namelijk wereldberoemd en verdient daarom een eerste plek in deze lijst. Wel kan het erg druk worden in Venetië, vooral in de zomerperiode. Een tip is daarom om de stad in de ochtend te bezoeken, of in de avond. Zo ontloop je de mensenmassa en daarnaast is het op deze tijden niet zo warm. Vergeet ook zeker niet de bezienswaardigheden Venetië te checken, zodat je zeker weet dat je alle hotspots hebt gezien als je deze indrukwekkende stad bezoekt.

2. Milaan

Milaan is de modestad van Noord-Italië. Je vindt hier verschillende winkelstraten waar je gegarandeerd een nieuwe garderobe kunt scoren, maar natuurlijk staat de stad ook bekend om de grote kathedraal van Milaan. Daarnaast heeft Milaan nog veel meer hotspots, die je allemaal kunt vinden in de lijst ‘bezienswaardigheden Milaan’. Vooral wanneer je aan het Lagio Maggiore verblijft is een tripje naar Milaan een aanrader. Je kunt namelijk heel eenvoudig vanaf dit meer met de trein naar Milaan reizen.

3. Verona

Tussen Venetië en Milaan vind je Verona. Verona is een stad met veel historie. Zo staat de stad natuurlijk bekend om het verhaal van Romeo en Julia, maar ook kun je het arena van Verona bewonderen. Dit was zelfs een van de grootste amfitheaters van heel de wereld. Er worden zelfs vandaag de dag nog wel eens concerten gegeven. Als je verblijft aan het Gardameer is een dagje richting Verona een goed idee. Zo kun je de trein nemen richting Verona.

4. Como

Een van de mooiste meren van Italië is het Comomeer. Het Comomeer staat bekend om zijn sprookjesachtige uiterlijk: het meer is omringd door gekleurde huisjes, grote bergtoppen en vele bloemen. Er liggen dan ook veel dorpjes aan het Comomeer die een voor een het bezoeken waard zijn, zoals Como. Como heeft een prachtig oud centrum met een oude stadsmuur. In het centrum vind je een oud plein met een statige kathedraal. Deze is maar liefst 75 meter hoog en is gebouwd in de veertiende eeuw. En vanaf Como kun je binnen een uur al in Milaan zijn.

5. Trente

Iets boven het Gardameer ligt het plaatsje Trente. Ook in dit stadje staat weer een prachtige kathedraal met eromheen een groot plein. En wanneer je door Trente loopt zal je al gauw ontdekken dat Trente een adembenemende stad is. Het is namelijk een historische stad dat afstamt uit de middeleeuwen. Je hebt er smalle, gezellige straatjes die worden omringd door prachtige gebouwen, maar ook kun je fresco’s bewonderen. Je kunt zelfs met een kabelbaan naar de bergen, waar je uitkomt in het stadje Sardagna.

6. Bergamo

In de buurt van Milaan vind je Bergamo. Natuurlijk bekend van het vliegveld, maar eigenlijk moet je de stad ook daadwerkelijk bezoeken wanneer je hier landt. Veel mensen slaan deze stad namelijk over, wat eigenlijk erg zonde is. Bergamo is een kleine stad die je prima wandelend kunt ontdekken. Zo kun je alle hotspots te voet bewonderen, zoals het historische centrum en de stadsmuren, welke zelfs een plekje hebben bemachtigd op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook heeft deze stad, zoals bijna alle Italiaanse steden, een prachtige kathedraal.

7. Baveno

De mooiste steden van Noord-Italië hoeven niet per se grote steden te zijn. Zo zitten er ook kleine plaatsjes bij die ook zeker het bezoeken waard zijn, zoals Baveno. Dit kleine stadje heeft namelijk maar een kleine vijfduizend inwoners. Je vindt Baveno aan het mooie Lagio Maggiore en ligt tussen Stresa en Verania. Baveno staat ook wel bekend als de ‘roze stad’, omdat er roze graniet wordt gewonnen.

8. Merano

Net over de grens bij Oostenrijk vind je in het hoge noorden van Italië Merano. Het wordt ook wel aangeduid als Meran en het is een kleine, maar levendige stad. De stad staat vooral bekend als een groene stad, omdat er veel parken, wandelpaden en groenstroken te vinden zijn. Ook vind je door de hele stad palmbomen, oleanders en cactussen. Je hebt er zelfs een stadstuin van wel twaalf hectare groot. Voor groenliefhebbers is Merano daarom meer dan het bezoeken waard!

Comments are closed.